Farmářský rok

Farmářský rok

Publikováno: 6.10.2024 Autor(ka): Markéta Lacmanová

Přípravy běží v plném proudu.

A kde vlastně začít?

Co budeme dělat? - "No přece péct něco dobrého!"

Ale co? - "No něco dobrého"

A tak jsme se po dlouhém vymýšlení a domlouvání shodli na perníčkách a když farmářské, z úrody ze zahrádky, tak rovnou dýňové se švestkovými povidly. A za tyto potřebné suroviny děkujeme rodičům, hlavně jejich zahrádkám.

Jde se na to, "sepsat" tedy pro nás namalovat recept, nákupní seznam a jdou se nakoupit všechny suroviny. Pak už jen příprava těsta a ze školní kuchyně se line vůně, děti by také mlsaly, ale statečně jen ochutnaly aby něco zbylo.

Pokračujeme dál, potírání polevou, slepování povidlím, pytlíčkováním,.... a třeba i nějaké překvápko vyrobit :-)

Ještě něco zbývá dokončit a nachystat, ale vše zvládneme ........ TĚŠÍME se na VÁS již ve čtvrtek 10.10.2024,

všechny třídy, které představí svá díla na "Farmářském roku".

 

 

Práce nám jde pěkně od ruky