Čínská kuchyně v podání našich deváťáků

Publikováno: 29.1.2025 Autor(ka): Marie Olšová

Žáci devátého ročníku se v rámci volby povolání již podruhé vydali na Střední odbornou školu Dvořákovu, kde se tentokrát zúčastnili kuchařského workshopu na téma čínská kuchyně. Tato akce byla skvělou příležitostí nahlédnout nejen do práce budoucích kuchařů, ale také si prakticky vyzkoušet přípravu pokrmu. 

Pan mistr pro nás společně se svými studenty připravil suroviny (uvařili nudle, namarinovali maso a připravili zeleninu). Poté se naši žáci pod vedením zkušených učňů pustili do dokončení pokrmu. Všichni se aktivně zapojili - připravovali maso, míchali všechny ingredience s nudlemi a postupně dotvářeli finální podobu jídla. 

Výsledkem bylo lahodné jídlo, které jsme všichni s nadšením ochutnali. A musíme uznat, že to stálo za to!